home pagina KVLT KVLT
Organisatie Projecten
Projecten  

Omschakelen naar groepshuisvesting bij drachtige zeugen

Algemeen

Via deze site wordt aan de zeugenhouder een leidraad aangeboden bij zijn zoektocht naar een geschikt groepshuisvestingssysteem voor drachtige zeugen.

Het uitwerken van deze leidraad is gebeurd in het kader van een demonstratieproject van de Administratie Land- en Tuinbouw van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Deze heeft ook, tesamen met de Europese Unie, het project gefinancierd.

Door een klik op de onderstaande knoppen kom je snel terecht in één van de verschillende modules.

Via de module "stappenplan 1" word je als zeugenhouder begeleid bij je zoektocht naar een voor jou specifieke bedrijfssituatie geschikt groepshuisvestingssysteem. De modules "stappenplan 2" en "stappenplan 3" zijn hierbij bijkomende alternatieve en complementaire modules. Je kan als zeugenhouder best eerst je zoektocht doen via de eerste module ("stappenplan 1") en daarna dezelfde actie ondernemen met andere modules ("stappenplan 2" en "stappenplan 3") om te zien of je tot hetzelfde resultaat komt, dan wel dat er voor jou situatie nog andere mogelijkheden zijn.

Heb je hierbij behoefte aan extra informatie over de verschillende groepshuisvestingssystemen, dan hoef je maar te klikken op de knop "info over groepshuisvestingssystemen". Hierin komen de meest courante groepshuisvestingssystemen aan bod. Een klik op de knop "fotoboek" zal je ook visueel heel wat informatie bijbrengen.

Je zal ook vaststellen dat de keuze voor een bepaald groepsgewijs management systeem (GMS) bij je bedrijfsorganisatie een belangrijke (bepalende) rol speelt bij de bepaling welke groepshuisvestingssysteem (-systemen) in jou situatie het meest geschikt is. Daarom kan je door een klik op de knop "info over groepsgewijs managementsystemen" extra informatie over de verschillende systemen vinden.

In het kader van het hogervermelde demonstratieproject werden ook 5 nieuwsbrieven uitgegeven en verspreid. Door een klik op de knop "nieuwsbrieven" kan je ook deze nog een keer raadplegen of downloaden.

Heb je nog vragen of opmerkingen, klik dan hier.

Projectcoördinator Jos Van Thielen zal u zo spoedig mogelijk terug contacteren.

Naar top
KVLT - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel
Tel: 014/56.23.27 - FAX: 014/56.23.31
info: kvlt@khk.be